The Pizza Steel - Various breads

The Pizza Steel – Bakstål inte bara för pizza!

The Pizza Steel Combo

Ett bakstål absorberar, lagrar och leder energi omkring 18 gånger bättre än en baksten.

Detta är den huvudsakliga anledningen till varför The Pizza Steel fungerar, till skillnad från en vanlig pizzasten

Våra kunder ger The Pizza Steel jättebra recensioner, men ta en titt med egna ögon. Vi har gjort en video (i vår egna 10-åriga vanliga ugn hemma), där du kan uppleva råstyrkan i The Pizza Steel på bara 45 sekunder!  

Pizza steel red line

Pizza Steel baksten av stålPizza steel red line

Vårt bakstål är faktiskt oförstörbart!

Många av våra kunder har sagt till oss hur fantastiskt det är att The Pizza Steel är gjort för att hålla i generationer! Tidigare har de köpt dyra pizzastenar som gått sönder efter bara ett par användningar L

Med The Pizza Steel kommer de aldrig någonsin behöva uppleva detta igen.

Vi ger dig en 10 år lång ” det kommer absolut inte att gå sönder”-garanti. 

Den kommer förmodligen att hålla en livstid eller två i alla fall ;-). 

Pizza steel red line

Baking steel review


Pizza steel red line

Skapa någon perfekt

The Pizza Steel Experience

Om du är en förälder, känner du till den speciella känslan av att inse att du skapat något perfekt.

Att baka ett bröd kommer aldrig att bli så speciellt som att hålla din bebis för första gången, men ändå – att skapa det perfekta brödet, baguetten eller pizzan (som du alltid drömt om, men aldrig trott varit möjligt i din tråkiga ugn) kommer att få dig att må toppen! The Pizza Steel kan hjälpa dig att uppleva såna ögonblick, och att få dela resultaten med de du älskar. The Pizza Steel tog mitt bakande till en ny nivå, och jag är säker på att det kommer att fungera likadant för dig!  

The Pizza Steel Boss

  Pizza steel red line

Pizza steel red line

Ny förbättrad version

The Pizza Steel - New improved version

Sen vi sålde vårt första pizzastål i Danmark, maj 2015, har vi spenderat mycket tid på att testa olika ståltyper och dimensioner.

Genom att göra så, upptäckte vi (mycket till vår egen förvåning) att tjockare inte automatiskt blir bättre. Om du vill ha ett bakstål som fungerar utmärkt både för att göra pizza och att baka bröd, måste bakstålet ha rätt dimensioner. Är det för smalt kommer det inte att lagra tillräckligt med hetta för det första steget som är krävande, när degen träffar stålet och absorberar värme. Är det för tjockt blir det problem för degen att ladda om efter inledningsfasen i bakningen. Eftersom toppen av bakstålet är täckt av deg, kan det bara absorbera ny hetta genom stålets botten. Ju tjockare stål, desto svårare att ladda om.

Så, efter att ha testat 2, 4, 6, 8, 10 och 12 mm stål utförligt i flera månader, framträdde två vinnare:

6 och 8 mm stål gav båda utmärkta resultat. 

Men, eftersom 6 mm stål når topptemperatur fortare, och för att det väger ungefär 2 kg mindre än 8 mm-versionen (som gör det enklare att hantera i köket), blev 6 mm-prototypen testvinnaren på de flesta punkter. 

Pizza steel red line

The Pizza Steel = 10 års sprickgaranti!

Vårt bakstål ger dig spröda pizzor i ugnen – varje gång – men du kan faktiskt också använda det på grillen – både till pizza och stekning!
Till skillnad från en normal pizzasten, kommer inte stålet gå i bitar när du värmer upp det till mycket höga temperaturer. Vi har faktiskt testat det upp till 600 grader!


Vårt bakstål är laserskuret ur en massiv stålplatta och är därför närmast omöjligt att förstöra. Om du tar väl hand om det kan det förmodligen gå i arv till dina barnbarn! Därför lämnar vi faktiskt hela 10 års sprickgaranti på våra Bakstål :-).
Om du också är emot ”slit och släng-kulturen” och gillar tanken på att köpa något som håller hela livet, så kan vårt bakstål vara något för dig :-) …och så gör det ju inget att du sparar en massa pengar i det långa loppet, både på att baka gott, nyttigt bröd själv, och på de många ömtåliga pizzastenar du nu slipper köpa i framtiden :-).

Pizza steel red line

Hemligheten bakom vårt Bakstål

Varför kan man inte uppnå samma fantastiska resultat som i en traditionell stenugn när man har en vanlig pizzasten/baksten?
Först behöver man förstå vad det är som gör en stenugn så fantastisk. När en stenugn värms upp sker det med hjälp av en massa värme som lagras i en massa sten. Även om stenen inte har särskild hög densitet, kompenserar den enorma mängd sten som stenugnen består av för detta med lätthet.
När du tar en vanlig pizzasten och ställer in den i ugnen, kommer den ganska enkelt till korta :-(. Värme upptas lättare genom kontakt med till exempel vatten än via luften. Det är bland annat anledningen till att du kan komma undan med att sticka in handen i en 100 grader varm ugn, men att det inte är rekommenderat att sticka ned sin hand i 100 grader varmt vatten. På samma sätt tar en baksten långsamt upp värmen från luften i ugnen och avger den snabbt till degen när den läggs på bakstenen. Det innebär att stenen blir kall, innan den har värmt upp degen.


Vårt bakstål kan tack vare sin höga densitet hålla uppe värmen mycket bättre än en baksten och har därmed tillräckligt med värme på lager för att värma upp degen utan att bli kall. Samtidigt är stålet hela 18 gånger bättre på att absorbera ny energi/värme från ugnen, så resultatet blir en härlig gräddning och en spröd botten…och eftersom degen kräver mindre värme från ditt bakstål på slutet av gräddningen ”laddas” stålet upp automatiskt, så det är redo för att ta emot en ny deg när den första portionen är färdiggräddad.

Pizza steel red line

Billigt att använda

Det är faktiskt överraskande billigt att använda vårt bakstål. En modern bakugn kräver vanligtvis bara 5–8 kronor för att nå upp till 250 grader och hålla sig varm i en timme.


Om man tänker på hur mycket man sparar på att baka sitt eget bröd, sina egna frallor eller hemgjorda pizzor, är kostnaden för Bakstålet och elen till ugnen snabbt intjänad :-).


Bakstålet hjälper till att hålla en konstant temperatur i ugnen. Normalt behöver ugnen värmas upp igen när du öppnar ugnsluckan, men med Bakstålet i ugnen kommer ugnen blixtsnabbt upp i samma temperatur igen, då stålet innehåller en massa värme som det generöst delar med både degen och ugnen.
Det är förresten uppvärmningsfasen som slukar mest energi, så om du utnyttjar värmen i ugnen till att baka större portioner och fryser ned några påsar frallor till senare kan du vara snäll både mot plånboken och miljön :-). Det kostar självklart lite att ha frysen igång, och brödrosten drar också lite ström, men det är en annan historia :-).


...och så är det värt att notera att varmluft är lite billigare än över-/undervärme, då det värmer upp ugnen mer effektivt.

Pizza steel red line

The Pizza Steel levereras med GLS

Din order packs och skickas från vår verkställande partner i Köpenhamn, och anländer normalt i en utlämningsställe nära dig inom 2-3 dagar.

Pizza steel red line