Pizza Steel Party

Pizza steel red line

Otroligt pizzastål-erbjudande!

Baka pizza hemma på Svenskt stål, med samma resultat som en Italiensk stenugn.

Just nu sparar du 23% när du köper vårt pizzakit!


Pizza Steel Combo

Pizza steel red line

pizzastål bäst i test



Pizza steel red line

Dags at lämna stenåldern

Bakstenen gav oss möjligheten att laga god pizza i vårt egna hem. Men den kan inte mäta sig med vårt bakstål.

The Pizza Steel är oförstörbar, till skillnad från sköra bakstenar som lätt går sönder. Bakstenar spricker vid höga temperaturer medans vårt bakstål kan baka upp till 600 grader.

Vårt pizzastål blir varmt mycket snabbare och ger sprödare pizzabotten. På grund av stålets höga densitet kan pizzastålet lagra nästan fyra gånger så mycket värme som en vanlig baksten. Samtidigt som stålet leder energi 18 gånger bättre.

Du får sprödare pizzabottnar, frasigare bröd och fluffigare bakelser helt enkelt.

Pizza steel red line


Pizzastål

Vårt pizzastål är oförstörbart!

Vårt pizzastål är oförstörbart, till skillnad från sköra bakstenar som lätt får sprickor. Därför kan du tryggt baka spröda pizzor och frasiga frallor tills du tröttnar - sen kan barnbarnen ärva bakstålet av dig!

Vi garanterar högsta kvalitet på våra pizzastål/bakstål/gourmetstål. Därför får du 10 års garanti på ditt köp. Men tro oss, du kommer inte att behöva garantin!

Pizza steel red line

Baking steel review



Pizza steel red line

För magiska stunder

Matglädje handlar om att dela med sig av det vi skapar.
Det är dessa stunder som vi längtar efter. När vi samlas med nära och kära efter en lång dag och får spendera kvalitetstid tillsammans.
Nu kan du förgylla dessa stunder med härligt spröda bakverk direkt ur din ugn hemma i köket.
En garanti att sprida leenden till de människor du älskar.

The Pizza Steel Boss

  Pizza steel red line

Pizza steel red line

Pizzastål - Ny version

Ny förbättrad version

Sen vi sålde vårt första pizzastål i Danmark, maj 2015, har vi spenderat mycket tid på att testa olika ståltyper och dimensioner.

Genom att göra så, upptäckte vi (mycket till vår egen förvåning) att tjockare inte automatiskt blir bättre. Om du vill ha ett bakstål som fungerar utmärkt både för att göra pizza och att baka bröd, måste bakstålet ha rätt dimensioner. Är det för smalt kommer det inte att lagra tillräckligt med hetta för det första steget som är krävande, när degen träffar stålet och absorberar värme. Är det för tjockt blir det problem för degen att ladda om efter inledningsfasen i bakningen. Eftersom toppen av bakstålet är täckt av deg, kan det bara absorbera ny hetta genom stålets botten. Ju tjockare stål, desto svårare att ladda om.

Så, efter att ha testat 2, 4, 6, 8, 10 och 12 mm stål utförligt i flera månader, framträdde två vinnare:

6 och 8 mm stål gav båda utmärkta resultat. 

Men, eftersom 6 mm stål når topptemperatur fortare, och för att det väger ungefär 2 kg mindre än 8 mm-versionen (som gör det enklare att hantera i köket), blev 6 mm-prototypen testvinnaren på de flesta punkter. 

Pizza steel red line

Billigt att använda

Det är faktiskt överraskande billigt att använda vårt bakstål. En modern bakugn kräver vanligtvis bara 5–8 kronor för att nå upp till 250 grader och hålla sig varm i en timme.


Om man tänker på hur mycket man sparar på att baka sitt eget bröd, sina egna frallor eller hemgjorda pizzor, är kostnaden för Bakstålet och elen till ugnen snabbt intjänad :-).


Bakstålet hjälper till att hålla en konstant temperatur i ugnen. Normalt behöver ugnen värmas upp igen när du öppnar ugnsluckan, men med Bakstålet i ugnen kommer ugnen blixtsnabbt upp i samma temperatur igen, då stålet innehåller en massa värme som det generöst delar med både degen och ugnen.
Det är förresten uppvärmningsfasen som slukar mest energi, så om du utnyttjar värmen i ugnen till att baka större portioner och fryser ned några påsar frallor till senare kan du vara snäll både mot plånboken och miljön :-). Det kostar självklart lite att ha frysen igång, och brödrosten drar också lite ström, men det är en annan historia :-).


...och så är det värt att notera att varmluft är lite billigare än över-/undervärme, då det värmer upp ugnen mer effektivt.

Pizza steel red line